Solenergi är en populär energikälla

Pressbild: Bixia/Cision

Hela 86 procent av svenskarna har en positiv inställning till solenergi, medan 81 procent är positiva till vattenkraft, 76 procent till vindkraft och 42 procent till kärnkraft. Det framgår av en nyligen genomförd undersökning beställd av elbolaget Bixia. 

Undersökningen, som är genomförd av Axiom Insight, visar också att kvinnor i högre utsträckning än män är positiva till solenergi och vindkraft medan männen i högre utsträckning är positiva till vattenkraft och kärnkraft.  

– Vi är glada över den positiva inställning som svenskarna har till förnybar energi generellt. Att så många är positiva till just solenergi är något vi på Bixia har märkt av då intresset för att investera i egna solceller på taket har ökat bland våra kunder, säger Peter Janefjord, marknadschef på Bixia. 

Varierad kunskap om förnybart och fossilfritt
Av undersökningen framgår också att långt ifrån alla känner till vilka energikällor som är förnybara och vilka som är fossilfria. De flesta (cirka 70 procent) uppger dock att vindkraft, solenergi och vattenkraft är förnybara energikällor. Samtidigt svarar endast 4 av 10 att kärnkraft är en fossilfri energikälla.