Allt större intresse för solceller i Alingsås

Alingsås kommuns nya miljöstrategiska avdelning finns på plats i Ingareds bibliotek på torsdag. Från vänster: Jonas Dahl, energi- och klimatrådgivare, Viktor Hedlund, miljöutredare, Jenny Leonardsson, kommunekolog och Anna Wenstedt, miljöstrateg. Foro Alingsås kommun

Intresset för solceller i Alingsås är större än någonsin och allt fler hör av sig till kommunens energi- och klimatrådgivare med frågor om just miljövänlig el.

 Just solceller är en av de frågor som kommunens energi- och klimatrådgivare Jonas Dahl brukar få mycket frågor kring.

     — Trycket på att få tips och råd kring solceller har ökat och intresset är större än någonsin.

Jonas Dahl säger att han märker av ”IKEA-effekten”. Varuhuset har nyligen lanserat ett samarbete med en extern part kring solceller. Att priserna på solceller dessutom sjunkit samtidigt som miljö- och klimatfrågor är i fokus i samhället i stort är andra faktorer som gör att frågorna kring just solceller blir fler, tror Jonas Dahl.

     — Samtidigt som intresset är stort så har det inte på något sätt peakat än.

Kommunen har under de senaste åren erbjudit allt från vad som blivit fullbokade solcellskurser till solsafari, där de som vill fått hänga med på utflykt bland goda exempel för att lära sig mer om solenergi. Frågorna brukar vara många; vilka tillstånd behövs, när blir det lönsamt och kan jag till och med tjäna pengar på solceller.