Tranås Energi lanserar Bredstorp Solpark

Bild: Tranås Energi.

Nu lanserar Tranås Energi sin andelsägda solcellspark. Både privatpersoner och företag kan nu boka andelar i den 3,5 hektar stora parken som kommer att byggas i Bredstorp, strax utanför Tranås. Intresset är stort, redan innan start har ca 400 personer anmält intresse, skriver Tranås Energi i ett pressmeddelande.

- Vi skickade ut förhandsinformation till de som anmält intresse igår och vi har redan fått in ett ganska stort antal bokningar, säger Niklas Johansson, vd på Tranås Energi.

Parken har delats upp i 9400 andelar. Varje andel kostar 1100 kr att köpa och ger sedan sin ägare ca 100 kWh el per år till självkostnadspris. Man får maximalt köpa det antal andelar som motsvarar 80 % av ens egen årsförbrukning.

- Men det går lika bra att bara köpa en eller två för att man tycker det är kul att få el som producerats i Tranås eller för att känna att man gör något konkret för att bidra till att mer förnybar energi produceras, säger Niklas Johansson.

Om alla andelar bokas startas bygget redan till våren, med färdigställande under sommaren 2020. Tranås Energi överlåter sedan den färdiga parken till den ekonomiska förening där alla andelsägare ingår, men kommer även fortsättningsvis att sköta parkens drift och administration.