Elgiganten och Otovo lanserar solceller

Bild: Elgiganten.

 Nu ska Elgiganten tillsammans med det norska företaget Otovo, ge svenska hushåll möjlighet att producera egen, hållbar el.Genom Otovo kan Elgigantens kunder nu få kompletta solceller på taket.

Beroende på storlek och ljusförhållanden kan dessa solceller producera tillräckligt med ström för att ladda en elbil samt möta ett helt hushålls energibehov. Otovo är de snabbaste växande solcellsföretaget i Sverige, som har gått från noll till mer än 20 procent marknadsandel på ett år.

– Vi har länge sålt energieffektiva produkter, men att våra kunder nu har möjlighet att producera sin egen el och därmed bidra till ett mer hållbart samhälle tycker vi är extra roligt, säger Niclas Eriksson, VD för Elgiganten

En modern solcellsanläggning på en svensk medelstort villa kostar vanligen cirka 100 000 kronor fullt monterad, denna summan beror dock på takets storlek och hur komplicerat det är att installera anläggningen. Med dagens elpris beräknas hela anläggningen vara betald inom loppet av 8–10 år. Förutom besparingarna på elräkningen kan man även ansöka om ett statligt investeringsstöd på upp till 20 procent av de totala beloppet.