Svenska Hus tar nästa steg i sin hållbarhetssatsning

Nu tar Svenska Hus ännu ett viktigt steg i sin hållbarhetssatsning: All fastighetsel kommer framöver att vara märkt med Bra Miljöval. Samarbetet med Telge Energi är inte nytt då Svenska Hus är kunder hos Telge Energi sedan flera år tillbaka. Utöver elleverans så köper Telge Energi solelproduktion från deras tak- och markanläggningar.

Svenska Hus äger cirka 160 fastigheter med bostäder och kommersiella lokaler för kontor, butiker, verkstäder och lager. Det är ett av Sveriges största privatägda fastighetsbolag med regionkontor i Stockholm, Göteborg, Malmö och med områdeskontor i Landskrona och Hässleholm. Med hjälp av Telge Energi tar de ytterligare ett kliv i sin satsning på hållbarhet och nu har alla deras fastigheter el märkt med en av världens hårdaste miljömärkningar, Bra Miljöval.

- Vi är en aktiv fastighetsaktör med ca 600 000 kvm uthyrningsbar yta och vi förvaltar med ett evighetsperspektiv. Det är så vi skapar möjligheter för människor att arbeta, leva och växa under många år. Samarbetet med Telge Energi innebär att vi nu har en av de tuffaste miljömärkningarna som går att få på el. Samtidigt bidrar vi med solenergi från egna anläggningar, säger Daniel Massot, VD på Svenska Hus.

Avtalet med Telge Energi innebär att den levererade elen inte bara är förnybar utan även miljömärkt och tar hänsyn till djur och natur i själva produktionen. Svenska Hus äger också två solenergiparker utanför Göteborg och har investerat i solpaneler på flera av sina fastigheter. Anläggningarna producerar ca 756 000 kWh årligen och solelen säljer de till Telge Energi.