Jens Byggmark går in som delägare i soltaksföretaget SunRoof

Foto: SunRoof

Byggmark åkte sin sista världscuptävling 2017 efter 14 år i svenska alpina landslaget. Sedan dess har han intresserat sig för affärsvärlden, mer specifikt inom startup-scenen och fokus på hållbara lösningar. Nu har skidstjärnan gått in som delägare i det svenska soltaksföretaget SunRoof.

Företaget är en startup som exploderat på den svenska marknaden under 2021 och Byggmark tror starkt på företaget och branschen.

- Jag känner både respekt och förtroende för dem som driver SunRoof. De har stora erfarenheter inom entreprenörskap och deras innovativa lösningar och idéer är något som skiljer SunRoof från andra bolag i branschen, säger Jens Byggmark.

Företaget erbjuder inte bara integrerade soltak som ska ersätta traditionella tak, utan satsar även stort på tech och innovation. Nu finns planer om att lansera en elhandelsplattform för grön energihantering på internationell nivå.

- Det är inte längre försvarbart att bygga nya fastigheter som inte tar tillvara på potentialen till ökad hållbarhet. Jag ser gärna att alla nya fastigheter i Sverige använder sig av hållbar energi, och här är soltak en riktigt bra möjlighet. Med dagens elpriser och klimatförändringarna känns det helt rätt att både investera tid och pengar i SunRoof, säger Jens.

- Vi har haft en fantastisk utveckling sedan nystarten 2020 och tar nu nästa steg för att öka marknadsandelarna i Sverige, säger Petteri Olsén VD på SunRoof Sverige.