SolarEdge introducerar avancerade CSS-Lösningar för kommersiella solcellsinstallationer

Foto: SolarEdge

SolarEdge Technologies, en global aktör inomt energiteknik, tillkännagav idag att deras heltäckande lösning för kommersiell solenergilagring (CSS) kommer att lanseras på InterSolar 2024.

Den nya produktserien från SolarEdge är designad för små till medelstora kommersiella solcellsinstallationer och möter en rad olika behov inom C&I-marknaden:

SolarEdges CSS-lösningar erbjuder avancerade säkerhetsfunktioner och drivs av SolarEdge ONE för C&I, företagets nya mjukvarubaserade energioptimeringsplattform. Denna innovativa plattform är utformad för att automatiskt synkronisera och optimera energiproduktion och lagring, vilket minskar energikostnaderna. Den analyserar realtidsdata och användarens preferenser för effektiv laddning och urladdning.

CSS-OD är lämplig för både utomhus- och inomhusbruk och består av ett batteriskåp på 102,4 kWh och en 50 kW batteriväxelriktare. Den är skalbar upp till en total kapacitet på 1 MWh per anläggning. Systemet är förmonterat i fabrik och stöds av en mobil driftsättningsapp, vilket minimerar tiden på plats och möjliggör snabbare driftsättning. CSS-OD är tillgänglig för beställning i Europa och Sydafrika och kommer att lanseras på fler marknader globalt under de kommande kvartalen.

CSS-ID är en högeffektiv, DC-kopplad CSS för inomhusbruk med en batterikapacitet på upp till 66,6 kWh. Den stöder DC-kopplad topologi, vilket gör det möjligt att lagra mer energi och minska installationskostnaderna. Lösningen består av en hybridväxelriktare för både PV och lagring, vilket underlättar begränsade nätanslutningar och minskar ytterligare kostnader. Den är lätt att transportera och enkel att montera (endast två personer behövs). En gradvis lansering för utvalda länder i Europa förväntas under första halvåret 2025.