Jula Miljö & Energi satsar på solenergi

Bild: Jula.

En ny solcellsanläggning har driftsatts på Julas varuhus i Falköping. Den nya anläggningen omfattar drygt 1150 paneler och har en total effekt på ca 0,5 MW. 

– Solcellsanläggningen på Julas varuhus kommer att bidra med ökad produktion av förnybar energi. Genom investeringen fortsätter vi att ta viktiga kliv framåt i våra hållbara satsningar inom förnybar energi, för klimatet och för framtida generationer, säger Kristin Boman, VD för Jula Miljö & Energi.

Ett av hållbarhetsmålen inom Jula Holdingkoncernen är att koncernen ska producera minst lika mycket förnybar energi som hela koncernens elförbrukning till år 2028. Jula Miljö & Energi har sedan tidigare investerat i flera vindkraftsparker som producerar förnybar energi. 

I tillägg till produktionen av förnybar energi från vindkraftparkerna och nyligen installerade solceller på Julas varuhus i Falköping, har Jula Holdingkoncernen tidigare genomfört stora satsningar inom solenergi. Ett exempel på detta är installationen av solcellsanläggning på tak, belägen på Julas centrallager i Skara. 

– Vi har möjligheten att bidra till den gröna energiomställningen och det känns mycket positivt. Utöver att vi köper förnybar el till våra verksamheter i Norden så tillverkar vi även el från förnyelsebara källor, säger Maria Ragnarsson, Hållbarhetschef inom Jula Holdingkoncernen