Ourliving tecknar ramavtal med Vasakronan för leverans av solenergi

Foto: Gustavo Fring/Pexels

Ourliving har tecknat ett betydande ramavtal med Vasakronan för leverans av solenergi. Ramavtalet gäller t o m 2025 med möjlighet till förlängning och omfattar regionerna Uppsala, Stockholm, Göteborg och Malmö.

OurLiving presenterade i sin rapport för kvartal 2 en fortsatt tillväxt, förbättrad lönsamhet och en orderstock på drygt 10 MSEK. Tidigare har bolaget gett ut en prognos om minst 30 MSEK i intäkter för 2023 som bedöms kvarstå med intäkter från det första halvåret tillsammans med orderstock samt bedömning på affärer som tas under det andra halvåret 2023.

Tjänsterna inom ramavtalet med Vasakronan omfattar nybyggnation och tillbyggnad, reparationer och planerat underhåll samt akut- och övrig felavhjälpning i regionerna Uppsala, Stockholm, Göteborg och Malmö. Tjänsterna utförs av OurLivings dotterbolag Solarfuture i Sverige AB och ramavtalet gäller t o m 2025 med möjlighet till förlängning. Affären skapar dessutom möjligheter att digitalisera processer inom solenergi där bolaget kan använda sig av sin digitaliserings-plattform.

Vasakronan vann nyligen ”Årets anläggning byggnad” (från Svensk Solenergi) med sitt projekt Magasin X där bolaget visat prov på nytänkande avseende klimatansvar och integration av solpaneler. Idag har Vasakronan ca 90 solcellsanläggningar motsvarande ca 60 000 kvadratmeter som tillsammans producerar ca 9 MW och detta räknar man med att öka betydligt.