Solcellsbolaget GruppSol byter namn till raymond

Foto: Sofia Lewerin

Solcellsbolaget GruppSol blir nu raymond. Siktet är inställt mot den internationella marknaden. Samtidigt flyttar bolaget till nya lokaler i Mölnlycke, strax utanför Göteborg. Det snabbväxande företaget behöver plats för både fler medarbetare och för att möjliggöra egen produktion vägg i vägg med huvudkontoret.

Namnbytet är en del av bolagets långsiktiga internationella strategi. ”För att ta oss an en internationell marknad behöver vi förstås ett namn som funkar”, säger VD Daniel Magnergård. ”Och vi vill uttrycka våra värderingar och ambitioner. Vi är personliga. Vi är drivna, rentav hyperambitiösa. Och redan från bolagets start har vi delat med oss av vår kunskap. Då passar ett personnamn som raymond perfekt.”

bild
Foto: Sofia Lewerin

Ray betyder stråle på engelska och ordet mond kommer från det franska ordet monde som betyder värld. ”Än så länge heter ingen av oss Raymond”, säger Daniel Magnergård. ”Men vi alla är raymonds, ett urstarkt lag som drivs av omställningen till ett hållbart energisystem och som hela tiden strävar efter att utveckla våra produkter: solcellslösningar som utgör en investering för både kund och miljö och som dessutom är estetiskt tilltalande.”

Nyligen gick även flytten till ett nytt modernt huvudkontor i Mölnlycke. Här har raymond god plats för både kontor, produktion och lagerhållning.

”Vi befinner oss i en spännande tillväxtfas med mycket på gång i bolaget. Med det nya kontoret kommer vi både kunna växa och skapa en närmare intern samverkan. Att området dessutom heter Solsten gjorde allt fulländat”, avslutar VD Daniel Magnergård.