Nya smarta solpaneler lanseras av SolarEdge

SolarEdge lanserar nu smarta solpaneler med integrerade effektoptimerare som underlättar såväl installation som underhåll. De smarta panelerna är bäst lämpade för villor och finns nu till försäljning via SolarEdges distributörer och återförsäljare. 

Den nya linjen av smarta solpaneler inkluderar helsvarta moduler på 355-360 watt samt 370-wattsmoduler med svart ram. De smarta panelerna förenklar installationen då effektoptimerarna inte behöver monteras separat utan redan finns integrerade i solpanelen. De lämpar sig därmed väl för villainstallationer och underlättar såväl logistik som underhåll för installatörerna, samtidigt som de är enkla och därmed snabba att installera. 

Trygga, snygga och framtidssäkrade solpaneler  
De nya smarta modulerna är en del av SolarEdges helhetslösning för smart energihantering. SolarEdges lösningar med effektoptimering på panelnivå innebär bland annat högre energiproduktion under systemets hela livslängd, flexibel design och smidig prestandaövervakning på modulnivå samt integrerad och avancerad säkerhet, som bland annat överspänningsskydd och den certifierade funktionen SafeDC, en inbyggd säkerhetslösning på panelnivå som minimerar risken för elstötar. 

 Nedan är några av fördelarna med de nya smarta solpanelerna: 

  • Snyggare solpanelexteriör med elegant svart inramning 
  • Trygghet tack vare utmärkt produkt- och prestandagaranti, med dokumenterad tillförlitlighet 
  • Alla typer av effektförlust från solpanelen begränsas 
  • Optimerad uteffekt för varje enskild solpanel 
  • Automatisk avstängning av solpanelens spänning skyddar både människor och egendom