Ökad effekt på Midsummers solceller

Bild: Midsummer.

Solenergiföretaget Midsummer har ytterligare utvecklat sina solceller genom att öka radien på den rundade cellen från 90 till 100 millimeter. Detta ska minska den outnyttjade arean av modulen från åtta till enbart två procent, och därmed öka effekten (W) med sex procent per yta utan ökade produktionskostnader.  Det skriver bolaget i ett pressmeddelande.

Genom att minska den outnyttjade delen av modulen, från 8 procent till ~2 procent har man lyckats öka effekten (W) per yta med 6 procent. Detta har gjorts utan att man behövt öka storlek på insatsmaterialet eller kostnaden för detta.

- Sex procent högre effekt per yta för samma produktionskostnad är en rejäl förbättring. Förutom en ökad effekt per yta har vi nu möjlighet att erbjuda en visuellt mer attraktiv produkt, säger Sven Lindström, VD för Midsummer.

- Vi visar med R100 att vår forskning och utveckling håller yppersta världsklass och vi satsar hårt på framtida forskning i vårt nya laboratorium i Järfälla som invigs i höst, avslutar Sven Lindström.