Våra monteringssystem är lämpliga för de allra största solpanelerna

Projekt med Swede Energy i Göteborg. Foto: Van der Valk Solar Systems

Solpanelerna blir allt större. Som tur är har vi förberett våra system för lutande och platta tak för detta. En solpanel på 2320 × 1200 mm exempelvis, är enkel att montera med alla våra system. Och i vissa konfigurationer är det till och med möjligt med ännu större paneler.

Inga begränsningar av solpanelernas mått

För en tid sedan kompletterade vi monteringssystemet ValkPro+ för platta tak med extra långa bakplattor och lastbärare så att det kan användas till de allra största panelformaten. Vidare har skruvhålen i bakplattorna fått en ny form, vilket ger fler justeringsmöjligheter. Detta betyder att det nu går att montera solpaneler med en längd upp till 2320 mm.

 

bild
 Foto: Van der Valk Solar Systems

 

Vid system i öst/väst är den maximala bredden för solpanelen som kan tillämpas 1070 mm för våra standard längder på roofcarriers, 2300 mm. Systemet kan dock också användas till solpaneler som är upp till 1200 mm breda, om man har en längd på 2500 mm av roofcarrier.

Även ValkPitched för sluttande tak har kompletterats med nya längdmått för Side++ profilerna. De kan användas för paneler med en maximal bredd på 1052 mm utan att såga eller förlänga profilerna.

 

bild
 Foto: Van der Valk Solar Systems

 

Belastning på solpaneler

Eftersom solpanelerna blir allt större ökar också den totala belastningen på panelen. Av den anledningen kan vi beräkna belastningen av snö och vind på solpanelen och jämföra med solpanelens största tillåtna belastning. I de flesta fall visar detta att även de större solpanelerna kan monteras med en standardmetod. Vid mycket höga tak eller platser med höga vindhastigheter eller snölaster kan det hända att solpanelen måste förstärkas. Vi har flera standardlösningar för detta. Ett exempel är att montera ett extra panelstöd eller att ändra från landskaps- till porträttläge.

 

bild
 Foto: Van der Valk Solar Systems

 

Lätt att beräkna

När du beräknar ett projekt i ValkPVplanner kan du lägga in valfritt format. Programmet sammanställer sedan en materiallista för systemet med stöd av beräkningarna, som passar perfekt för dina paneler! Har du en fråga om ett system som passar just de mått dina paneler har? Då kan du kontakta sales@valksolarsystems.se eller +46 07 24 41 60 82.

Om Van der Valk Solar Systems
Van der Valk Solar Systems är en etablerad konstruktör och producent av monteringssystem för solpaneler som är aktiv i 13 länder. Företaget har anställda i Nederländerna, Storbritannien, Spanien och Sverige. Företaget är känt för ett personligt bemötande och god service, men ryggar inte heller tillbaka för krävande projekt. Tack vare de goda erfarenheterna av system på höga tak är Van der Valk Solar Systems den bästa samarbetsparten för projekt till byggnader högre än 25 meter.