Nordic Solar expanderar med portugisisk solpark

Det danska energiföretaget Nordic Solar har börjat bygga en ny solpark i Alentejo-regionen i Portugal. Foto: Nordic Solar Energy

En kommande solpark på 48,5 megawatt i Alentejo-regionen i Portugal kommer att vara ett av Nordic Solars hittills största projekt.

Med en kapacitet på 48,5 megawatt blir anläggningen en av de största hittills i Nordic Solars portfölj, som redan sträcker sig över nio europeiska länder.

Detta konstaterar Nordic Solar i ett uttalande .

Det är fjärde gången på bara åtta månader som det danska energi- och investeringsbolaget expanderar sin portfölj av solcellssystem.

- Nordic Solar har åtagit sig att göra grön energi tillgänglig för ännu fler hushåll i hela Europa, och vi är stolta över att kunna utöka vår portfölj igen. Genom riskdiversifiering och genom att kontinuerligt utöka vår portfölj med fler europeiska marknader är det vår. bli det föredragna solenergiföretaget för nordiska investerare, säger Nikolaj Holtet Hoff, VD för Nordic Solar.

Anläggningen, som har skapats i samarbete med utvecklingspartnern Chint Solar, kommer att kunna leverera grön el till ca. 25 000 hushåll i området. Det är ett betydande bidrag till Nordics Solars uttalade mål att stödja övergången till grönare energiformer.

Byggandet har börjat och förväntas vara klart under 2021.