Fronius vision är sol dygnet runt

Fronius Tauro är en robust växelriktare för maximal vinst. Den är tillverkad för användning i alla typer av väderförhållanden.

Vi ser fram emot att presentera våra nya och innovativa lösningar som integrerar el-, uppvärmnings- och mobilitetssektorerna.

Som en del av sin vision “24 timmar med sol” – en framtid där hundra procent av världens energibehov täcks av förnybara energikällor – erbjuder Fronius sedan tidigare flera lösningar för energirevolutionen.

– Vi ser fram emot att presentera våra nya, innovativa lösningar som integrerar el-, uppvärmnings- och mobilitetssektorerna.Dessutom vill vi rikta uppmärksamheten mot vår nya GEN24 Plus batteri-inverter och Fronius Tauro project inverter, säger Christoph Staudinger, Area Sales Manager för solenergi vid Fronius International GmbH.

Fokus kommer att ligga på kostnadseffektiva lösningar som är skräddarsydda för kundens individuella behov. 

 

GEN24 Plus – unik och flexibel hybridinverter

De nya hybriderna är Fronius Primo GEN24 Plus och Fronius Symo GEN24 Plus. Med dessa produkter kan solenergiexperten Fronius erbjuda lagringsmöjligheter för enfas- och trefas-segmentet.

Den senaste medlemmen av Fronius produktfamilj – GEN24 Plus – kompletterar sortimentet. Växelriktaren är designad för snabb installation och full pålitlighet i hemmet.
Den senaste medlemmen av Fronius produktfamilj – GEN24 Plus – kompletterar sortimentet. Växelriktaren är designad för snabb installation och full pålitlighet i hemmet.

Enfas Primo GEN24 Plus är tillgänglig i effekt-kategorier från 3kW till 6kW och trefas Symo GEN24 täcker 6kW till 10kW. Dessa två växelriktare ger alla fördelar med SnapINverter-konceptet och kan skryta med tilläggsfinesser som otroligt snabb installation och driftsättning med hjälp av en app, samt den snabbaste sättet för service och underhåll på marknaden. De individuella varianterna för reservkraft säkerställer en mycket hög grad av leveranssäkerhet i hemmet.  

Den integrerade funktionen PV Point erbjuder inte bara grundläggande reservkraft, utan även energilagringssystem. Det gör det möjligt för användaren att ladda sin mobiltelefon eller dator och fortsatt vara kontaktbar och uppdaterad, även under längre kraftavbrott. Om växelriktaren kombineras med ett batteri kan den tillhandahålla ett fullständigt backup-system som förser hela hushållet med el. Primo GEN24 Plus har fått priset “Plus X Award 2019” för sin höga kvalitet, användarvänlighet, funktionalitet och miljövänlighet.

En av de första fältinstallationerna med Fronius nya Tauro växelriktare för kommersiellt bruk finns i Kastoria i norra Grekland och har varit i drift sedan januari 2019.
En av de första fältinstallationerna med Fronius nya Tauro växelriktare för kommersiellt bruk finns i Kastoria i norra Grekland och har varit i drift sedan januari 2019.

 

Tauro – smart design for maximal vinst

Fronius Tauro robusta växelriktare är designad speciellt för användning i oskyddade utomhusmiljöer (IP 65) för att passa storskaliga system. Tauro är tillgänglig i kategorier mellan 50 och 100 kW och har flexibel systemplanering och ett robust utförande som ger högsta möjliga avkastning även under extrema förhållanden som i varma, kalla eller dammiga miljöer.

Genom att använda Fronius Tauro kan ett system byggas kostnadseffektivt samtidigt som avkastningen maximeras. Tack vare ”AC daisy chaining” sparas kablage och inga tilläggsboxar för AC-distribution behövs . Dessutom är överspänningsskyddet inbyggt och den rymliga anslutningsytan och ”V-type terminal plugs” underlättar och snabbar upp installationsprocessen.

När Fronius Tauro utvecklades togs särskild hänsyn till kravet att underhåll ska kunna utföras av en enda person. Nya GEN24 och Tauro växelriktare fulländar Fronius produktsortiment och gör det möjligt för Fronius att erbjuda sina kunder den bästa möjliga supporten för alla typer av utmaningar.

  

H2 för framtidens 24 timmar med sol

Vätgas som framtidens energikälla låter fortfarande som science fiction i mångas öron. Men de senaste femton åren har Fronius arbetat med att utforska möjligheterna med H2 för att nå “24 timmar med sol”.  Vätgas som har producerats på ett miljövänligt sätt har enorma möjligheter att revolutionera energiförsörjningen som ett alternativ till fossila bränslen inom mobilitetssektorn och som ett långsiktigt lagringsmedium för förnybar energi.

 

 – Vi ser fram emot att presentera våra nya, innovativa lösningar som integrerar elektricitet, uppvärmning och mobilitet för besökarna på mässan.”

SOLH2UB är ett påfyllnadssystem för vätgas, utvecklat 2018 vid Fronius forsknings- och utvecklingsavdelning i Österrike.
SOLH2UB är ett påfyllnadssystem för vätgas, utvecklat 2018 vid Fronius forsknings- och utvecklingsavdelning i Österrike.

Fakta

Fronius SOLH2UB är ett prisvinnande påfyllnadssystem med vätgas, som har etablerats vid Fronius Forsknings- och utvecklingsavdelning i Österrike. Det fungerar som ett centralt nav för solenergi och gör det möjligt att på ett innovativt sätt integrera el-, mobilitets- och värmesektorn. Vätgas skapas, lagras, distribueras och konverteras tillbaka till elektricitet, genom fotovoltaik.

Projektet har belönats med Austrian National Environmental Energy Technology Prize 2018.

 

Kontakt:

Fronius International GmbH

Solar Energy

Froniusplatz 1

4600 Wels

Phone: 0043/7242/241 3000

Mail: pv-sales@fronius.com

http://www.fronius.com