Solenergiexpansion hos Catena: Solkompaniet driver fram projekt

Foto: Solkompaniet

Under en längre tid har Solkompaniet och Catena haft ett samarbete gällande solceller och energilager till Catenas fastigheter. För närvarande pågår byggandet av 2 MW solcellsanläggningar på fyra olika fastigheter. Det senaste projektet innebär en anläggning på 900 kW på en logistikfastighet i Umeå, som planeras att tas i drift under sommaren 2024.

Solkompaniet har även fått i uppdrag att undersöka och installera solcellsanläggningar på flera andra fastigheter inom Catenas bestånd. Utredningar kring energilager kommer också att genomföras. Det totala förväntade energigenereringskapaciteten för anläggningarna ligger på 10-15 GWh årligen, vilket ger ett betydande värde för både Catena och deras hyresgäster, som använder den för sina verksamheter.

Mats Dunder, Energi- och teknikutvecklare på Catena, kommenterar: ”Tillsammans har vi hittat en effektiv modell för att utreda och installera solceller med hög kvalitet och snabb takt. Detta gör att fortsatt samarbete känns naturligt, med målet att täcka så många tak som möjligt.”

Jesper Peterson, partneransvarig på Solkompaniet, tillägger: ”Det är både glädjande och meningsfullt att fortsätta hjälpa Catena att förverkliga sitt ambitiösa solkraftsprogram. Vår metodiska tillvägagångssätt möjliggör en snabbare utrullningstakt och bidrar till att kunden når sina hållbarhetsmål. Att investera i grön och lönsam elproduktion har aldrig varit så enkelt som nu.”