Mötesplatsen för dig inom Solenergibranschen, jul, 16 2019
Latest News

Aalborg CSP erhåller order för industriell solvärmeanläggning

Bild: Aalborg CSP.
Bild: Aalborg CSP.
Bild: Aalborg CSP.
Bild: Aalborg CSP.
Published by
Sanna Kesselfors - 28 feb 2019

Danska Aalborg CSP får ytterligare order för att uppföra en industriell solvärmeanläggning i Danmark. Ordern kom från det danska fjärrvärmeverket Egedal Fjernvarme A/S och omfattar leverans av en 2,6 MW solvärmeanläggning.

Solen fortsätter att vara en växlande energikälla för fjärrvärmeindustrin i Danmark, där de flesta fjärrvärmeverk växlar från naturgas till sol eller biomassa.

Förnybar energi är högt prioriterat för Egedal Fjernvarme, som tidigare utvecklat anläggningen med förnybar värme- och varmvattenproduktion under 2018 med installation av en biomasspanna. Med uppbyggnaden av ett nytt solvärmeverk tar fjärrvärmeverket ytterligare ett steg mot en grönare och mer hållbar energiproduktion.

Den 3 458 kvadratmeter stora ytan för solpanelerna har en kapacitet på 2,6 MW, som beräknas producera cirka 1 850 MW värme per år. I kombination med fjärrvärmeverkets redan befintliga biomasspanna och en ackumuleringstank med en kapacitet på 2 400 m3, kommer solvärmeverket att ge hållbar uppvärmning till 875 kunder i danska Stenløse och Ølstykke.