Mötesplatsen för dig inom Solenergibranschen, maj, 25 2019
Latest News

Nya Solevi invigdes i Göteborg

Bild: Göeborg Energi.
Bild: Göeborg Energi.
Published by
Sanna Kesselfors - 14 dec 2018

Nu har solcellsparken vid Säve flygplats i Göteborg invigts. Parken får namnet Nya Solevi efter en tävling där 1 135 kreativa förslag skickats in.

– Det var ett svettigt jobb för juryn men till slut var vi alla överens om att Nya Solevi var det bästa förslaget. Namnet anknyter på ett lagom göteborgskt sätt till diskussionerna om nya och gamla Ullevi men beskriver också vad det handlar om, nämligen förnybar energi från solen, säger Alf Engqvist, VD på Göteborg Energi.

Förutom Alf Engqvist har juryn bestått av Sernekes VD Ola Serneke, Elisabeth Undén, ordförande i Göteborg Energis styrelse, Hasse Andersson, Sveriges Radio Göteborg och Anette Myrheim, kommunikationsdirektör på Göteborg Energi. Det vinnande namnförslaget har skickats in av Per Frykebrant som vinner solel från fyra paneler i parken.

Vid fredagens invigning medverkade också Björn Sjöström, VD på Varberg Energi som överlämnade ett nyinstiftat vandringspris till Göteborg Energi. Anledningen är att Varberg Energis solcellspark Solsidan fram till nu varit Sveriges största. En titel som nu alltså tas över av Göteborg Energi.

– Ett riktigt bra initiativ av Varberg Energi och vi tackar för uppskattningen. Vi hoppas dock att vi snart får lämna priset vidare till någon annan aktör i Sverige som bygger en ännu större park. Det behövs om vi ska klara omställningen till ett förnybart energisystem, säger Alf Engqvist.

Annons