Mötesplatsen för dig inom Solenergibranschen, jul, 16 2019
Latest News

 Logicenters investerar i solcellsprojekt i Danmark

Bild: Logicenters.
Bild: Logicenters.
Published by
Sanna Kesselfors - 04 dec 2018

Logicenters introducerar sitt första solcellsprojekt med byggstart våren 2019. Projektet innebär installation av fem solcellssystem på fem av bolagets fastigheter runt om i Danmark och blir den största miljöinvesteringen som företaget gjjort hittills.

Logicenters vann den danska energimyndighetens upphandling och ska nu installera solpaneler på fem logistikanläggningars tak. Projektet är fastighetsaktörens största miljösatsning hittills och dessutom den första investeringen i solenergi. Solpanelerna uppskattas producera 5,9 GWh grön energi per år vilket resulterar i en utsläppsminskning på 3 400 ton CO2 .

– Vi är otroligt glada över möjligheten att stärka Logicenters miljöprofil i våra byggnader. Genom solpanelerna förvandlar vi fastighetstaken till ekonomiska resurser, samtidigt som vi förser våra hyresgäster med grön energi, säger Johan Hallgren Madsen, Energy Performance Manager på Logicenters.

Installationen av solcellssystemen påbörjas under våren 2019 och planeras vara färdigställt cirka två månader därefter. De fem fastigheterna är moderna logistikanläggningar och belägna i Greve, Horsens, Høje Taastrup, Ishøj och Aarhus i Danmark.

Inom en överskådlig framtid planerar Logicenters att installera solcellssystem på fler av sina anläggningar runt om i Norden.

– Grön elförsörjning kommer i framtiden att vara nödvändigt inom modern logistik. Detta projekt möjliggör för oss att både hjälpa våra kunder att nå sina hållbarhetsmål och förse dem med grön energi. Modern logistik blir i hög takt både mer miljöfokuserat och elektrifierat. Logicenters är angelägna att tillhandahålla en infrastruktur som stöttar våra kunder i sin övergång, säger Matthias Kettelhoit, Commercial Head på Logicenters.