Mötesplatsen för dig inom Solenergibranschen, jul, 16 2019
Latest News

Rekordstort intresse på Solelmässan

Solmässan anordnas av Energikontoret i Mälardalen och Stuns Energi i samarbete med Uppsala kommun och Svensk Solenergi. Foto: Robert Gabrielsson
Solmässan anordnas av Energikontoret i Mälardalen och Stuns Energi i samarbete med Uppsala kommun och Svensk Solenergi. Foto: Robert Gabrielsson
Published by
Robert Gabrielsson - 28 nov 2018

Den årliga Solelmässan på Uppsala konsert & kongress gick av stapeln och Nordisk Energi var plats för att ta del av en intensiv heldag på en av Sveriges största mötesplatser för energiteknik. Under dagen möttes kunder, företag, branschkollegor och beslutsfattare för att lyssna till intressanta seminarier, möta utställare och testa på mindre elfordon.

Över 40 utställare var på plats för att visa upp och diskutera kring solenergi, energilagring och miljöteknik. 2018 års upplaga var den sjätte i ordningen och og upp den senaste forskningen och utvecklingen inom solenergi. Här presenterades också olika typer av solenergiprojekt och en utvald panel var på plats för att diskutera energipolitik. I år körde man två parallella seminarieprogram där fokus låg på energilager, innovationer, smarta energisystem och det senaste inom solenergi. 

Enligt Sofie Orvestedt som projektleder Svenska Solelmässan har mognaden ökat bland de som arbetar med solenergi och man efterfrågade seminarier med mer avancerad teknik. Många vill till exempel lära sig mer om byggnadsintegrerad solenergi och hur man kan renovera och bygga med solceller.

En separat utställning erbjöd besökarna möjligheten att testa på framtidens mindre elfordon på en testbana. Bland utställarna fanns även en bred skara företag som fokuserar på solenergi både internationellt och i Sverige. 

– Intresset för att ställa ut har varit rekordstort, säger Sofie Orvestedt.