Mötesplatsen för dig inom Solenergibranschen, maj, 25 2019
Latest News

Absolicon beviljas stöd av Vinnova

Bild: Absolicon.
Bild: Absolicon.
Published by
Sanna Kesselfors - 23 okt 2018

Vinnova har beslutat att tilldela Absolicon, som har startat en ny verksamhet för att bli materialleverantör till solfångarlinorna, 890 000 kronor i stöd för att utveckla bättre täckglas till solfångare.
 

En del i Absolicons arbete för att bli materialleverantör är att ta fram nya material. För att utveckla täckglaset samarbetar Absolicon med forskningsinstitutet RISE (där numera glasforskningsinstitutet ingår).

Nu beviljar Vinnova projektet ”Utveckling av funktionella ytbeläggningar på täckglaset för produktion av effektivare solfångare” som drivs av Absolicon, RISE Research Institutes of Sweden och Umeå Universitet. Forskningsmedlen kommer från Vinnovas utlysning "Materialbaserad konkurrenskraft".

- Det är uppmuntrande att Vinnova ser samma stora potential som vi i den nya metod för behandla glas som vi vill utveckla, säger Erik Zäll, industridoktorand vid Umeå Universitet.

Projektet är en förstudie för ett större forskningsprojekt om metoder att förbättra glasets egenskaper och finansieringsgraden är 92%.

 

 

Annons