Mötesplatsen för dig inom Solenergibranschen, maj, 25 2019
Latest News

Microsoft investerar i solel vid nya utvecklingscentret i Tel Aviv

Bild: Microsoft.
Bild: Microsoft.
Published by
Sanna Kesselfors - 22 okt 2018

Microsoft har tecknat en order på Parans SP4-system som kommer att installeras på bolagets nya utvecklingscenter i Tel Aviv, Israel. Det totala ordervärdet uppgår till drygt 700 000 kronor.

 

Microsoft har ytterligare ytor som de önskar belysa med solljus i fastigheten, och baserat på en positiv upplevelse av den kommande installationen finns möjlighet till utökning av installationen.

Byggnaden som skall uppföras kommer bli LEED-certifierad. Microsoft hade jämfört olika konkurrerande solljustekniker så som till exempel ljustunnlar men kom till slutsatsen att Parans hade den enda relevanta tekniken för deras behov.

Paranssystemet kommer att sprida naturligt ljus i lokaler där de anställda vistas och skapa mer trivsamma arbetsmiljöer som ökar de anställdas välmående och produktivitet. De områden som Parans lösning kommer installeras i är centrala delar av byggnaden där naturligt ljus inte når och där det kommer vara stora flöden av människor, möten och där de vill få till en kreativ miljö. I installationen används Parans hybridarmatur som både kan sprida det naturliga ljuset men också artificiellt ljus när solen inte lyser. 

- Vi är mycket glada över att ett innovativt företag som Microsoft väljer att installera Parans lösningar för att skapa trivsammare arbetsmiljöer, säger Anders Koritz, Parans VD. Microsoft stämmer väl in vår målgruppsprofil: global arbetsgivare med ett hållbarhetstänk och en hög ambition för sina anställdas välmående och kreativitet.

Annons