Mötesplatsen för dig inom Solenergibranschen, maj, 25 2019
Latest News

Diös bygger solcellsanläggning på Stationshuset i centrala Åre

Bild: DIös.
Bild: DIös.
Published by
Sanna Kesselfors - 15 okt 2018

Under våren invidge Diös sin första solcellsanläggning på företagshuset Metropol i Sundsvall. Nu installerar de, i samarbetet med El Av Sol Nordic, en ny solcellsanläggning på taket på Åre Stationshus. Anläggningen väntas vara i drift innan årsskiftet 2018/19. 

Den färdiga anläggningen kommer att ha en effekt på 158 KW och produktionen uppgår till 135 MWh per år. Det motsvarar mer än 15 procent av fastighetens totala elförbrukning.

Anläggningen tillhör en serie större investeringar Diös har gjort och kommer att göra över tid för att säkerställa sin position som en hållbar aktör i sina prioriterade städer. Idag köper Diös 100 procent  ursprungsmärkt el till sina hyresgäster och kompletterar genom den nyinstallerade solcellsanläggningen egen produktion av förnyelsebar sol-el.  

Den totala ytan som beläggs med solceller uppgår till ca 900 kvadratmeter och kommer, tack vare den monokristallina tekniken, ha en hög verkningsgrad även vid molniga dagar. Utöver installationen av solceller ersätts all belysning i garaget med LED lampor och fyra laddplatser för bilar installeras och kommer förse besökande med sol-el.

 

Annons