Mötesplatsen för dig inom Solenergibranschen, maj, 25 2019
Latest News

Solenergi mot ny rekordvinter 2019 

Foto: Sven Dittmar/Wikimedia Commons
Foto: Sven Dittmar/Wikimedia Commons
Published by
Simon Matthis - 21 sep 2018

Solenergin i Europa ökade med 28,4 procent sommaren 2018 och experter tror nu att ännu en kall vinter kan leda till att fler produktionsrekord slås under 2019. Det rapporterar investeringsbolaget Sun Investment Group (SIG).

Värmeböljan sommaren 2018 fick solenergin att slå rekord över hela Europa – i Nederländerna steg solenergiproduktionen på 75 procent och i maj registrerade Danmark 361 solstimmar, en ökning med 33 procent jämfört mer än föregående år. Samtidigt producerades 533 gigawatt-timmar solenergi i Storbritannien mellan 21-28 juni, vilket innebär att solenergin temporärt blev landets främsta energikälla.

Den globala uppvärmningen har lett till ökade temperaturer. Samtidigt spår klimatexperter också att den globala uppvärmningen kommer att leda till kallare vintrar, liknande den som svepte in över i februari 2018. Vintern kan också föra med sig nya solenergirekord.

– I motsats till den allmänna uppfattningen är solpaneler fortfarande effektiva under vintermånaderna. Användare av solenergi måste komma ihåg att solpaneler drivs av solljus och inte värmer, säger Deividas Varabauskas, vd för SIG i ett pressmeddelande.

Annons