Mötesplatsen för dig inom Solenergibranschen, jun, 19 2019
Latest News

Solcellstillverkaren flyttar till Ebbepark i Linköping

Bild: Pixabay.
Bild: Pixabay.
Published by
Sanna Kesselfors - 20 sep 2018

Efter år av forsknings- och utvecklingsarbete är solcellstillverkaren Epishine redo att kommersialisera sin teknik. Samtidigt flyttar de nu sin verksamhet till Linköpings nya tillväxtmiljö – Ebbepark. 

Epishine har tidigare haft verksamhet på flera platser men i och med flytten till Ebbepark kan labb, kontor och produktion samlas på en plats. Samtidigt finns nu utrymme att växa ytterligare och företaget hoppas anställa både en säljare och en produktutvecklare.

– Att flytta till Ebbepark är en strategisk satsning som innebär många fördelar, både i kontakten med andra aktörer inom tryckt elektronik och hållbarhet men också genom den avancerade utrustning för tryckt elektronik som finns tillgänglig. Den tekniken ser vi ett stort värde i och vi kommer att kunna outsourca flera viktiga processteg, säger Mattias Josephson, VD på Epishine. Sedan tycker vi att platsen passar oss med dess fokus på hållbarhet, innovation, smart resursdelning och världsförbättrande idéer.

– Vi ser fram emot att utveckla samarbetet på flera plan med Epishine, vars arbete och framgång skapar stort värde inte bara i Sankt Kors miljöer utan för hela regionen. Såväl miljöteknik som smarta material är ju del i de styrkeområden som är identifierade för vår region. Deras verksamhet är ett bra exempel på korsbefruktningen mellan forskning och innovativt entreprenörskap där man kommit långt mot målet att föra ut sina produkter i större skala på marknaden, säger Anna-Maria Jakobsson, tillväxtchef på Sankt Kors.

Än så länge tillverkas Epishines solcellerna i relativt liten skala för att ersätta batterier i alla de IoT-prylar (Internet of Things) som finns i våra hem. Nästa steg är att trycka solceller till hela byggnader.