Mötesplatsen för dig inom Solenergibranschen, feb, 22 2019
Latest News

Parans får miljonorder till infrastrukturprojekt i Holland

Bild: Parans.
Bild: Parans.
Published by
Sanna Kesselfors - 23 jul 2018

Nyligen stod det klart att Parans tilldelas en order av det internationella konsortiet Comol5, som driver det innovativa infrastrukturprojektet Rijnlandstunnel. Affären kommer att hamna på cirka 20 miljoner kronor. Detaljplaneringen är igång och när den är klar kommer det exakta ordervärdet att kommuniceras.

Representanter från den statliga myndigheten, den holländska motsvarigheten till Trafikverket, regionala tjänstemän samt Parans kund Comol5 besökte nyligen Parans.

Man kommer att installera Paranssystem i båda tunnelmynningarna där det ska förse de första cirka 80 metrarna med naturligt ljus. Dagar när det är strålande solsken får bilisterna en bättre och naturligare övergång mellan den ljusa utsidan och mörkret i tunneln. Tekniken som generellt används idag baseras enbart på artificiell belysning för reglering av ljusintensiteten de första cirka 100 meterna. 

- Detta är ett oerhört spännande projekt där Parans lösning används för att direkt återge ljuset utanför tunnelmynningen i tunneln, säger Anders Koritz, VD på Parans. Vi har flera förfrågningar kring just biltunnlar och detta innovativa projekt kan öppna upp för ett nytt affärssegment för oss.