Mötesplatsen för dig inom Solenergibranschen, feb, 22 2019
Latest News

Bygg-Ole satsar på solenergi

Bild: Ecokraft.
Bild: Ecokraft.
Published by
Sanna Kesselfors - 25 jun 2018

Bygg-Ole har investerat i att producera egen el genom 529 solcellsmoduler som har monterats på anläggningarna i Nacka och Värmdö.

- Vi älskar sol och månar om vår miljö. Med den här investeringen fångar vi nu varje soltimme och omvandlar till egenproducerad el. Vi kommer kunna producera el motsvarande hela åtta villors förbrukning. Det känns såklart väldigt bra, säger Peter Westerblom, fastighetsansvarig.

Solmoduler är en långsiktig investering för företaget.

- Vi vill ligga i framkant med miljötänket. Dessutom sänker vi även våra kostnader. Det blir spännande att se hur mycket vi producerar och spar på den dagliga driften under sommaren.

Solmodulerna är en del av en rad investeringar och miljösatsningar som bolaget gör både ovan tak och under jord. Man kommer nu ta tillvara solenergi från taken samt värme och kyla från berget.

- I Nacka arbetar vi nu även med ett projekt för att gå över till bergvärme och bergkyla. Vi kommer ta till vara det kalla vattnet från berget under oss för att kyla ner hela anläggningen under sommarhalvåret. Tidigare har all luft kylts ner via el, säger Peter Westerblom.