Mötesplatsen för dig inom Solenergibranschen, jan, 23 2019
Latest News

Swede Energy installerar solcellsanläggning på Åbro Bryggeri

Bild: Swede Energy
Bild: Swede Energy
Published by
Sanna Kesselfors - 23 apr 2018

Swede Energy kommer under våren att installera en av Sveriges största takmonterade solcellsanläggningar hos Åbro Bryggerier. Med denna investering kommer Åbro Bryggeri att producera egen el och trygga hållbar elförsörjning till företaget.

En solcellsanläggning är en stor och långsiktigt investering. Swede Energy kommer att installera en anläggning på 570 kWp hos Åbro Bryggeri i Vimmerby, som kommer att producera mer än en halv miljon kWh per år. Närmare 35 procent av bryggeriets elförbrukning kommer att säkras under en solig sommardag. Anläggningen kommer att betala sig på tio år.

- Vi är väldigt glada över att Åbro Bryggeri har valt oss som samarbetspartner. Åbro har reducerad energiskatt och vi har därför designat anläggningen utifrån tillgänglig takyta och begränsningarna i regeringens investeringsstöd som är tillgängligt fram till 2020, säger Christoffer Caesar, VD på Swede Energy.

Solcellsanläggningen på Åbro Bryggeri kommer att bestå av 1780 solpaneler om totalt 3 500 kvadratmeter, vilket täcker huvuddelen av bryggeriets stora takytor.

Bryggeriets resterande elförsörjning kommer från vattenkraft, vilket gör att all deras elförbrukning nu härstammar helt från förnybara energikällor, nu även solenergi.