Mötesplatsen för dig inom Solenergibranschen, sep, 21 2018
Latest News

Parans levererar solsystem till universitet och museeum i USA

Bild: Parans. Fotograf: https://coarchitects.com/project/university-arizona-health-sciences-innovation-building/
Bild: Parans. Fotograf: https://coarchitects.com/project/university-arizona-health-sciences-innovation-building/
Published by
Sanna Kesselfors - 27 feb 2018

Ett universitet och ett museeum i USA har börjat året med att investera i Parans solcellssystem SP4. University of Arizona (”UA”), Tucson, Arizona, är ett framstående forskningsuniversitet vars institution för Hälsovetenskap och Innovation nu kommer att testa Paranssystemet i sin forskningsavdelning. Det totala ordervärdet uppgår till cirka 400 000 kronor.

Naturligt ljus adderas genom Paranssystemet och bidrar till att byggnaden godkänns inom miljöcertifieringssystemet LEED samt bidrar till naturlig belysning för växter. Ett privat glasmuseeum i San Juan, Texas, väljer att installera systemet i utställningshallen för att konstverken ska stå i naturligt ljus som framhäver de rätta färgerna.

Parans kommer via sin distributör Wasco Skylights installera SP4:orna under andra kvartalet 2018.

- Det är verkligen inspirerande att se hur kunden använder Paranssystemet för att tillföra naturligt ljus till byggnaden och uppnå fler poäng för att nå en LEED-certfiering, säger Anders Koritz, VD för Parans.

Endast i USA finns fler än 30 000 LEED-certifierade projekt så det är naturligt att efterfrågan ökar för Parans produkter allteftersom vi ökar kännedomen inom denna målgrupp.