Mötesplatsen för dig inom Solenergibranschen, sep, 21 2018
Latest News

Svensk solorder till norsk kund under SAPA avtalet

Foto: Soltech Energy
Foto: Soltech Energy
Published by
Sanna Kesselfors - 21 feb 2018

SolTech Energy har fått en solelsorder från norska Holvik Glas AS med planerad installation under 2018. Ordern gäller en fasad- och takinstallation i Oslo med produkten SolTech ST och har ett värde på cirka 500 000 kronor.

Holvik Glas är Norges största Wicona-producent. Wicona är precis som Sapa Building Systems nu är ett varumärke inom Hydrokoncernen sedan Hydros förvärv av Sapa i oktober 2017. 

 

-  Jag är mycket glad för att detta projekt blir realiserat. Vi presenterade SolTech ST för byggherren våren 2017 och han blev direkt mycket intresserad. Jag är säker på att vi kommer genomföra fler projekt med SolTech inom kort, säger  Dag Ove Pettersen, Hydro Building Systems landschef.

-  Att bygga upp en marknad med en helt ny produkt som våra helt byggnadsintegrerade solceller tar lång tid. Att få ett genombrott i Norge med likartade estetiska intressen och deras stabila ekonomi är viktigt. Hydro och SolTech har det nödvändiga tålamodet och resurserna för att vara långsiktiga. De order som nu börjar komma in är ett första tecken på att våra ansträngningar får genomslag i marknaden, säger SolTech Energy´s VD Frederic Telander i en kommentar.