Mötesplatsen för dig inom Solenergibranschen, sep, 21 2018
Latest News

Historisk investering i solenergi – finansierad av privatpersoner

Bild: Trine.
Bild: Trine.
Published by
Sanna Kesselfors - 14 feb 2018

TRINE lanserar nu världens största initiativ för crowd-investering för solenergi på den afrikanska landsbygden. Tillsammans med solenergibolaget BBOXX ska sex miljoner euro finansieras för att möjliggöra utbyggnaden av solenergi där den behövs som mest. Ett minimibelopp på 25 euro gör det möjligt för de allra flesta att investera för förändring.

BBOXX är ett av de ledande bolagen inom ‘off-grid solenergi’ sektorn och har med sin unika affärsmodell skapat sig en unik position på marknaden. Sedan bolaget grundades 2010 har fler än 500,000 människor fått tillgång till elektricitet och förbättrad levnadsstandard.

- BBOXX är en av de främsta bolagen i området med imponerande bakgrund, säger Sam Manaberi, vd och medgrundare TRINE. Partnerskapet med dem är en viktigt milstolpe i vårt arbete att accelerera elektrifieringen på landsbygden i Afrika genom att erbjuda en hållbar investeringsmöjlighet för folk här hemma. Alla kan investera, från så lite som 25 euro upp till de många investerare som går in med 500-1000 euro, eftersom de ser detta som ett bra komplement till sina övriga investeringar och samtidigt kan göra enorm nytta för människa och planet.

Initiativet från TRINE kommer att förse över 100 000 människor med solenergi. Aldrig tidigare har privatpersoner haft en bättre möjlighet att förändra världen med sitt kapital.