Mötesplatsen för dig inom Solenergibranschen, jan, 23 2019
Latest News

S:t Eriks lanserar Nibra-pannan

Bild: S:t Eriks.
Bild: S:t Eriks.
Published by
Sanna Kesselfors - 02 feb 2018

Nu lanserar S:t Eriks en takpanna med integrerade solceller. Den nya Nibra-pannan, som kan generera upp till 9 watt, gör det möjligt att ha solceller utan att taket ser ut som något annat än ett klassiskt tegeltak.

 Nibra-pannan är en panna i lertegel utrustad med dagens mest avancerade solceller. Cellerna kan generera upp till 9 watt per panna och är dessutom kompatibla med solcellsbatterier som t.ex. Teslas Powerwall, som gör att man enkelt kan lagra överskottsenergi till senare. Det är en lösning som blir oerhört effektiv, både kostnads- och energimässigt.

Solcellerna i Nibra-pannan är utvecklade i Holland och har under flera år visat sig vara mycket slitstarka. Eftersom de är tåliga för både regn och snö passar de mycket bra i det nordiska klimatet.

– Den nya solcellspannan är ett utmärkt tillägg till vårt redan stora taksortiment. Vi är glada att kunna erbjuda ett alternativ som är både snyggt och effektivt. Att pannan är kompatibel med solcellsbatterier betyder att man kan utnyttja betydligt mycket mer av den genererade energin än med andra alternativ som finns på marknaden, säger Mikael Gustafsson, divisionschef för tak på S:t Eriks.