Mötesplatsen för dig inom Solenergibranschen, jan, 23 2019
Latest News

Högeffektiv solcell integrerad i takpannan

Foto: ABB
Foto: ABB
Published by
Sanna Kesselfors - 30 jan 2018

 Under hösten 2017 utvecklade Rustabo ett koncept där solceller integreras i takpannor. Ett kostnadseffektivt koncept som lanseras nu i dagarna.

Ofta har solpaneler fått kritik för att inte vara estetiskt tilltalande, något som Rustabo försökt lösa genom att integrera solcellen i takpannan. Det gör att taket ser ut som ett vanligt tak.

– Vi tror på att förändra standarden genom att tänka annorlunda. Rustabo SOL är en spännande innovation inom solenergi och för hela takbranschen, säger Tommy Hafvsdalen, vd på Rustabo Sverige.

Den integrerade lösningen är estetiskt tilltalande och kostnadseffektiv. Därtill står Rustabo SOL pall för vårt svenska klimat.

– Vi har skapat en lösning anpassad för nordiskt klimat med extrema väderförhållanden. Med Rustabo SOL har vi tagit hänsyn till väder och vind och att ta vara på solenergins fulla potential – utan att det påverkar takets utseende, fortsätter Tommy Hafvsdalen.

Den 1 januari i år infördes nya regler med syfte att främja energieffektivisering i Sverige. Tommy Hafvsdalen förväntar sig därför att allt fler kommer intressera sig för solenergi och att efterfrågan kommer öka stadigt. Investeringsbidraget tillsammans med möjligheten att även kunna sälja överskottet av elproduktionen gör detta ännu mer intressant för husägare.