Mötesplatsen för dig inom Solenergibranschen, jan, 16 2018
Latest News

Save by Solar tar in 12 miljoner i tillväxtkapital

Bild: Save by Solar.
Bild: Save by Solar.
Published by
Sanna Kesselfors - 20 dec 2017

Save by Solar tar in 12 miljoner i tillväxtkapital från det svenskbaserade investmentbolaget Blue. Företaget ska främst använda kapitalet för att skala upp verksamheten i nya regioner och vidareutveckla sina mjukvarutjänster.

Blue är en svenskbaserad investerare som engagerar sig och investerar i entreprenörsledda företag och innovatörer som med hjälp av uppfinningsrikedom utvecklar hållbara lösningar som bidrar till en positiv påverkan för människor, miljö och vår planet. Investeringen om 12 miljoner kronor i solcellsföretaget Save by Solar är i linje med Blues vision att stödja hållbarhetsfokuserade innovationer som bidrar till en positiv samhällsutveckling.

- Save by Solar har på kort tid framgångsrikt etablerat sig som en ledande aktör inom innovativa energibesparande helhetslösningar inom solenergi för kommersiella byggnader. Deras lösningar representerar ett lysande exempel på hur förnybara energikällor kan ersätta traditionell energiproduktion på en annars konservativ energiförsörjningsmarknad i Sverige, säger Anders Jacobsson, medgrundare och VD på Blue. 

- Save by Solar är en tydlig förebild på hur uppfinningsrikedom och ett innovativt sätt att använda ny teknik kan gynna såväl bolagets kunder som bidra till en mer hållbar utveckling i samhället.

Tillväxtkapitalet skall användas för Save by Solars vidare expansion för att nå ut mot fler företag som är intresserade av att producera egen solel. Kapitalet ska även användas till att utveckla företagets mjukvarutjänster för övervakning, rapportering och analys av solcellsanläggningar.

- Solcellsmarknaden exploderar i Sverige och vi har hittat vår nisch genom att ta hand om allt med vår helhetslösning med fokus på kommersiella fastigheter. Vår egenutvecklade algoritm som optimerar anläggningar efter räntabilitet på investeringen, övervakningsfunktioner, automatiserad rapportering, portal och app har uppskattats av våra kunder. Vi vill fortsätta utveckla produkter och tjänster mot fastighet- och energimarknaden nu när vi fått fart, säger Hugo Larsson, grundare, Save by Solar.

 

- Vi vill vara med och förändra elmarknaden i Sverige för att driva på övergången till det förnybara samhället. Tillsammans med Blue kan vi ta nästa steg, vidareutveckla våra tjänster och leverera våra lösningar över hela Sverige, och i förlängningen även utomlands, Linus Werner, grundare och vd, Save by Solar:

 

Blue kommer in i Save by Solars styrelse, och förväntas bidra med bred erfarenhet och ett starkt kontaktnät. Idag består Save by Solar styrelse av Samir Kamal (tidigare EQT, NCCs utvecklingsbolag Bonava, Scandi Standard etc) och Jan-Olof Herlser (tidigare ledamot Dice, StarBreeze, Embassy House etc.) samt grundarna Hugo och Linus.

 

 

 

Enligt Fortums chefsekonom Simon-Erik Ollus behövs det ett bättre investeringsklimat i framtiden så att energibranschen vågar investera.  Han konstaterade att om inte pågående trend bryts kommer konsumenten vara den stora förloraren då denne  får betala för de politiska beslut som tas. Foto: Konfrensmaterial av CCI FRANKREICH FINNLAND
Enligt Fortums chefsekonom Simon-Erik Ollus behövs det ett bättre investeringsklimat i framtiden så att energibranschen vågar investera. Han konstaterade att om inte pågående trend bryts kommer konsumenten vara den stora förloraren då denne får betala för de politiska beslut som tas. Foto: Konfrensmaterial av CCI FRANKREICH FINNLAND

"Norden först i världen på väg till elproduktion utan CO2- utsläpp"

"Enhetliga strukturer"

- Norden kommer att vara först i världen med energiomställning till en elproduktion utan utsläpp av...