Mötesplatsen för dig inom Solenergibranschen, sep, 21 2018
Latest News

Fortum driftsätter solkraftpark i Indien

Bild: Fortum.
Bild: Fortum.
Published by
Sanna Kesselfors - 14 dec 2017

I Tumkur District, Karnataka i Indien har Fortum nu anslutit Pavagada solpark på 100 MW. Anläggning är bolagets fjärde och hittills största solenergiprojekt och kommer att mer än dubbla Fortums totala solproduktionskapacitet i Indien, från 85 till 185 MW.

I april 2016 vann Fortum ett anbud om 100 MW av den totala kapaciteten på 500 MW som ingick i den omvända auktionen. Anbudet var en fast pristariff om 4,79 INR / kWh som löper i 25 år. Fortums 100 MW är den första delen av Pavagada solpark som är helt installerad och den ansluts nu till nätet.

-Vi är mycket nöjda över att vi nu anslutit vår fjärde solanläggning. Vi ser framemot att fortsätta utveckla vår verksamhet och utnyttja den kunskap och erfarenhet som vi erhållit i våra projekt, säger Kari Kautinen, SVP M&A och Solar and Wind development.

-Jag är särskilt stolt över att vi återigen har genomfört ett solprojekt i tid och enligt plan, säger Sanjay Aggarwal, VD, Fortum Indien.

Fortum har som mål att bygga en sol- och vindportfölj på gigawattnivå för att säkra företagets långsiktiga konkurrenskraft. I enlighet med företagets strategi strävar Fortum efter att investera mellan 200-400 miljoner euro i solprojekt i Indien.