Mötesplatsen för dig inom Solenergibranschen, okt, 16 2018
Latest News

SolTech erhåller miljonorder

Bild: SolTech Energy.
Bild: SolTech Energy.
Published by
Sanna Kesselfors - 06 dec 2017

SolTech Energy har erhållit en order om solceller för knappt 1,4 miljoner kronor. Beställare är Ereim koncernen som ska använda solcellerna till sitt projekt Skogshöjden Projekt AB i Ulricehamn, som ska byggas sommaren 2018.

Genom valet av SolTech ShingEl som både är en solcell och ett tak i samma produkt får man två funktioner i samma lösning. Produkten har utvecklats av SolTech Energy och kommer att lanseras brett under 2018 både mot privat- bygg och fastighetsmarknaden. För Ereims bostadsområde Skogshöjden blir kostnadsbesparingen stor då man helt enkelt inte bygger ett tak med traditionell taktäckning utan lägger ShingEl direkt på papp och läkt.  

- Vi är mycket glada över denna affär med Ereim som sedan starten 2010 sålt över 800 bostäder runt om i Sverige och som fokuserar på energieffektiva hus. Skogshöjden är ett mindre bostadsområde med 9 radhus som innehåller totalt 18 bostadsrätter. Området är det första som byggs helt med ShingEl, vilket blir häftigt att se och understryker samtidigt produktens konkurrenskraft, säger Frederic Telander, vd SolTech.