Mötesplatsen för dig inom Solenergibranschen, okt, 16 2018
Latest News

SolTech erhåller miljonorder från Vasakronan

Bild: SolTech Energy.
Bild: SolTech Energy.
Published by
Sanna Kesselfors - 28 nov 2017

SolTech har fått en order på ShingEl för drygt en miljon kronor. Beställare är Vasakronan som köpt de byggnadsintegrerade solcellerna till fastigheten Dragarbrunn 19:10  i Uppsala, som skall renoveras våren 2018. 

För Vasakronans fastighet Dragarbrunn 19:10, blir kostnadsbesparingen extra markant då man behöver byta det befintliga bandtäckta plåttaket. Hade Vasakronan valt traditionella solceller hade dessa monterats ovanpå det nya plåttaket. Genom valet av ShingEl som både är en solcell och ett taktäckningsmaterial i samma produkt får man två funktioner vid tak bytet, dvs. både en solcellsanläggning och ett nytt tak.  

-Vi ser detta som en genombrottsorder inom storbolagssegmentet eftersom Vasakronan är störst i Sverige och alltid har varit ett föredöme inom hållbar utveckling. När en marknadsledare som Vasakronan visar vägen på detta sätt då brukar andra följa efter. ShingEl har fått en flygande start med distributionsavtalet och ordern från Rexel, installationssamarbetet med SVEA Solar och nu ordern från Vasakronan, säger Frederic Telander, vd SolTech. 

SolTech ShingEl är en byggnadsintegrerad solcell som fungerar som en takpanna och passar att läggas sömlöst med Benders takpanna Carisma. ShingEl passar lika bra vid nybyggnation som vid renovering av befintliga tak.