Mötesplatsen för dig inom Solenergibranschen, okt, 16 2018
Latest News

Skövdebostäder utvecklar lägenheter med passivhusteknik

Bild: Studio Ekberg/Linus Romberg.
Bild: Studio Ekberg/Linus Romberg.
Published by
Sanna Kesselfors - 27 nov 2017

Nyligen har Skövdebostäder ingått avtal med Skeppsviken Bygg som totalentreprenör till det nya tolvvåningshuset på Grubbagården i Havstena. Det nya huset byggs med energisnål passivhusteknik och har solceller på taket. Projektet beräknas kosta cirka 90 miljoner kronor. Planerad byggstart är sommaren 2018.

Snart får Havstena ett tillskott i form av en ny byggnad i tolv våningar på Grubbagården där den idag tomma livsmedelsbutiken ligger. Det blir 44 moderna tre- och fyrarumslägenheter och en lokal i bottenvåningen.

– Skeppsviken Bygg, som tidigare hette Calles bygg, blir totalentreprenör för projektet. Vi börjar att riva livsmedelsbutiken i april 2018. Planerad byggstart blir i sommar och enligt tidplanen kan de nya hyresgästerna flytta in i december 2019, säger Morgan Arvidsson, byggchef på Skövdebostäder.

De lite större lägenheterna blir ett bra komplement till befintlig bebyggelse.

– Efterfrågan på hyresrätter är väldigt stor och det känns kul att kunna utveckla Havstenaområdet, som redan idag är populärt. Läget är tryggt och trivsamt med nära till skola, vårdcentral och Elins Esplanad. Samtidigt är det inte långt till centrum och det finns goda busskommunikationer, säger Lina Eklund Svensson, marknadschef på Skövdebostäder.