Mötesplatsen för dig inom Solenergibranschen, jun, 24 2018
Latest News

Airwatergreen fick tyskt innovationspris

Airwatergreens vd och medgrundare Jonas Wamstad tog emot priset av AGS-s ordförande Ralph Weinbrecht och Spaniens EU-parlamentariker Ines Ayala-Sender. Foto: Airwatergreen
Airwatergreens vd och medgrundare Jonas Wamstad tog emot priset av AGS-s ordförande Ralph Weinbrecht och Spaniens EU-parlamentariker Ines Ayala-Sender. Foto: Airwatergreen
Published by
Markku Björkman - 31 aug 2017

Uppsalaföretaget Airwatergreen har mottagit ett nyinstiftat hederspris i Berlin, AGS SPD:s Stora Innovationspris, för att på ett exemplariskt sätt ha bidragit till reducerad energianvändning, ökad arbetsplatssäkerhet samt skapande av nya kvalificerade jobb i Europa.

Airwatergreen har mottagit ett nyinstiftat hederpris i Berlin, AGS SPD:s Stora Innovationspris. Priset syftar till att uppmärksamma entreprenörskraft och innovation i EU med tydlig miljömedvetenhet, arbetsplatssäkerhet och jobbskapande i fokus.

Airwatergreen har på kort tid överraskat marknaden med banbrytande teknik för energieffektiv industriell avfuktning av både traditionella och helt nya användningsområden. Tekniken väntas kunna spara stora underhållskostnader, minska uppvärmningsbehoven samt förbättra arbetsplatsmiljön för bland annat det europeiska fjärrvärmenätet och vatten- och avloppsindustrin.

”Vi är hedrade och tacksamma för detta pris, inte minst för dess sociala prägel som säger att det vi gör är viktigt och eftertraktat i Europa”, säger Jonas Wamstad, vd på Airwatergreen.

Bakom priset står AGS SPD, som är SPD:s största företagarförening med över 34 000 medlemmar som verkar för att sammankoppla marknadsekonomiska och sociala intressen.