Mötesplatsen för dig inom Solenergibranschen, jan, 16 2018
Latest News

Alterra Power i USA satsar på 320 MW vindkraft

Alterra Power Corp. är ett globalt förnybart energibolag. Foto: Alterra Power
Alterra Power Corp. är ett globalt förnybart energibolag. Foto: Alterra Power
Published by
Markku Björkman - 20 apr 2017

En av Vestas stora kunder i Nordamerika, Vancouver-baserade Alterra Power, investerar i ett stort utvecklingsprojekt i Boswell Springs som innebär bygget av vindkraftskapacitet på 320 megawatt i den amerikanska delstaten Wyoming, meddelade Vestas nyligen i ett pressuttalande. 

Även i början av januari, deltog Vestas kund Alterra i projektet Flat Top i Texas. Kapaciteten uppgick till 200 megawatt.

Alterra Power Corp. är ett globalt förnybart energibolag som sköter åtta kraftverk med total kapacitet på 825 MW, i form av vatten-, vind- och solenergiprojekt i Kanada, USA och på Island. Alterra äger 385 megawatts andel av denna kapacitet och genererar över 1700 gigawattimmar förnybar energi årligen.

Alterra har också en omfattande portfölj av utvecklingsprojekt och ett skickligt team av utvecklare, byggare och operatörer, som stöder bolagets tillväxtplaner. 

 

Enligt Fortums chefsekonom Simon-Erik Ollus behövs det ett bättre investeringsklimat i framtiden så att energibranschen vågar investera.  Han konstaterade att om inte pågående trend bryts kommer konsumenten vara den stora förloraren då denne  får betala för de politiska beslut som tas. Foto: Konfrensmaterial av CCI FRANKREICH FINNLAND
Enligt Fortums chefsekonom Simon-Erik Ollus behövs det ett bättre investeringsklimat i framtiden så att energibranschen vågar investera. Han konstaterade att om inte pågående trend bryts kommer konsumenten vara den stora förloraren då denne får betala för de politiska beslut som tas. Foto: Konfrensmaterial av CCI FRANKREICH FINNLAND

"Norden först i världen på väg till elproduktion utan CO2- utsläpp"

"Enhetliga strukturer"

- Norden kommer att vara först i världen med energiomställning till en elproduktion utan utsläpp av...