Mötesplatsen för dig inom Solenergibranschen, jan, 16 2018
Latest News

Elcom och Mapa expanderar inom solenergi

Foto: One Tonne Life
Foto: One Tonne Life
Published by
Jessica Nejman - 20 apr 2017

Elcom och Mapa gör en stor satsning på att utbilda nya solenergitekniker, skriver Blekinge Läns Tidning. Mapa, ett kyl- och värmepumpsserviceföretag, förvärvades av Elcom innan jul 2016. Nu flyttar parterna all utveckling och försäljning av solel från Karlshamn till Kallinge, därav ett behov av expansion.

– Solenergin expanderar otroligt, säger Göte Karlsson, marknadskoordinator på Elcom till Blekinge Läns Tidning.

Elcom kunder finns inom byggsektorn, myndigheter, industri och företag. Det senaste kontraktet skrevs med försvarsmakten, F17.

– Våra kunder inom solenergisektorn finns här i Ronnebyområdet, mitt Blekinge, säger Örjan Nilsson, vd på Elcom till Blekinge Läns Tidning.

Elcom bygger ett center i Kallinge för energi, miljö och utveckling av solenergi.

Enligt Fortums chefsekonom Simon-Erik Ollus behövs det ett bättre investeringsklimat i framtiden så att energibranschen vågar investera.  Han konstaterade att om inte pågående trend bryts kommer konsumenten vara den stora förloraren då denne  får betala för de politiska beslut som tas. Foto: Konfrensmaterial av CCI FRANKREICH FINNLAND
Enligt Fortums chefsekonom Simon-Erik Ollus behövs det ett bättre investeringsklimat i framtiden så att energibranschen vågar investera. Han konstaterade att om inte pågående trend bryts kommer konsumenten vara den stora förloraren då denne får betala för de politiska beslut som tas. Foto: Konfrensmaterial av CCI FRANKREICH FINNLAND

"Norden först i världen på väg till elproduktion utan CO2- utsläpp"

"Enhetliga strukturer"

- Norden kommer att vara först i världen med energiomställning till en elproduktion utan utsläpp av...